nieuws

Sarkozy: labels op halal vlees

Industrienieuws

BORDEAUX (ANP) – De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zijn verkiezingscampagne zaterdag flink naar rechts gestuurd. Hij beloofde zijn aanhang in de stad Bordeaux het aantal immigranten terug te dringen. Daarnaast wil hij duidelijke labels op verpakkingen van halal vlees.

Sarkozy: labels op halal vlees

BORDEAUX (ANP) – De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zijn verkiezingscampagne zaterdag flink naar rechts gestuurd. Hij beloofde zijn aanhang in de stad Bordeaux het aantal immigranten terug te dringen. Daarnaast wil hij duidelijke labels op verpakkingen van halal vlees.

Met zijn focus op immigranten hoopt Sarkozy kiezers weg te trekken bij het Nationaal Front van politica Marine Le Pen, die in de peilingen op de derde plaats staat. Zij stelde vorige maand dat bijna al het vlees dat in Parijs te koop is, halal is – geslacht volgens islamitische voorschriften. De vleesindustrie ontkende dat.

‘Laten we erkennen dat iedereen recht heeft om te weten wat hij of zij eet, halal of niet’, zei Sarkozy over zijn plan.

 

Reageer op dit artikel