nieuws

Sadia wil Perdigao overnemen

Industrienieuws

sadia wil één van de grootste vleesverwerkers ter wereld worden.SAO PAULO – De grootste vleesverwerker van Brazilië Sadia wil concurrent Perdigao overnemen. Sadia heeft 1,7 miljard dollar geboden voor de onderneming.

Dat heeft Sadia maandag op een persconferentie bekendgemaakt. De directeur van Perdigao Nildemar Secches heeft in Braziliaanse media echter gemeld dat het bod van Sadia extreem laag is.

Afgezien van de aandeelhouders, moeten ook de mededingingsautoriteiten toestemming geven voor de overname. Mocht de overname doorgaan, dan beschikt het concern over maar liefst 26 fabrieken en 81.000 medewerkers. De gezamenlijke onderneming zou 1,2 miljard kippen, bijna 32 miljoen kalkoenen en 7,4 miljoen varkens verwerken.

Volgens Sadia zou de omzet uit export uitkomen op 5,5 miljard dollar per jaar. Daarmee zou het concern de tweede exporteur in de wereld worden.

Tip: Lees het julinummer van Meat & Meal. Daarin een exclusieve reportage bij Perdigao

Reageer op dit artikel