nieuws

Russen stoppen import vlees na Schmallenbergvirus

Industrienieuws

DEN HAAG (ANP) – Rusland heeft een importstop aangekondigd vanwege het Schmallenbergvirus, dat in Nederland is aangetroffen bij vee. De stop geldt ook voor vlees.

Russen stoppen import vlees na Schmallenbergvirus

DEN HAAG (ANP) – Rusland heeft een importstop aangekondigd vanwege het Schmallenbergvirus, dat in Nederland is aangetroffen bij vee. De stop geldt ook voor vlees. 

Rusland stopt niet alleen met de import van levende geiten en schapen uit ons land, maar ook met de invoer van vlees, embryo’s en sperma. Volgens het Productschap Vee en Vlees (PVV) wordt er geen vlees van geiten en schapen uitgevoerd naar Rusland, maar wel een klein aantal fokdieren.

Staatssecretaris Henk Bleker vindt dat er geen aanleiding is voor deze maatregel. Hij wil deze week in Berlijn zijn Russische ambtgenoot in een gesprek op andere gedachten brengen. Volgens Bleker dreigt geen gevaar voor de volksgezondheid.

Mexico heeft met onmiddellijke ingang de import stopgezet van sperma en embryo’s van runderen, schapen en geiten. China heeft vragen gesteld over de kwestie, aldus een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Reageer op dit artikel