nieuws

Rundvlees PUL krijgt Beter Leven kenmerk

Industrienieuws

ROTTERDAM – De Dierenbescherming kent 3 sterren Beter Leven kenmerk toe aan het biologisch gecertificeerde (SKAL) rundvlees van PUL.

Rundvlees PUL krijgt Beter Leven kenmerk

ROTTERDAM – De Dierenbescherming kent 3 sterren Beter Leven kenmerk toe aan het biologisch gecertificeerde (SKAL) rundvlees van PUL.

In de handel staat het kwaliteitsrundvlees van de rundveeslachterij PULSA in Melo, Urugua, bekend als het merk PUL. Het toekennen van 3 sterren wordt door de veehouders van PUL gezien als een bekroning van hun manier van extensieve, grasgebonden vleesveeteelt: ‘dierwelzijn is geen doel op zich maar een middel om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen, want de kwaliteit van het vlees is gebaat bij een dier dat geen stress, beschadigingen, infecties of ziekten heeft gekend’.

Hans van der Wal van PUL importeur Van Messel Meat laat weten dat het meest onderscheidende kenmerk van PUL Organic de 100% grasgebonden vleesveeteelt is. Interessant detail is dat de zeer lage emissie (110 gram CO2/kg) van het transport over water (naar Nederland) naadloos aansluit bij de biologische status van PUL Organic.

Lees ook:

Lange houdbaarheid PUL rundvlees
 

Reageer op dit artikel