nieuws

Roemeense kip op zwarte lijst

Industrienieuws

Roemenië gaat slordig om met de vogelgriepBRUSSEL – Roemeens kippenvlees komt er in de Europese Unie voorlopig niet meer in. Brussel heeft een importverbod uitgevaardigd op alle pluimveeproducten uit Roemenië.

Aanleiding is de vondst van het vogelgriepvirus in het Oost-Europese land, maar vooral de manier waarop Roemenië hiermee omging. Met vogelgriep besmet kippenvlees kwam vorige maand zelfs in de winkels terecht.

De vogelgriep heeft inmiddels in 13 Europese landen toegeslagen. In totaal zijn er 741 gevallen bekend, voornamelijk bij Zwanen (62,8 procent). De aantallen vogelgriepgevallen lopen per land sterk uiteen: van één in Groot-Brittannië, tot 326 in Duitsland.

Lees ook:
Vlees met vogelgriep in Roemeense winkels

Reageer op dit artikel