nieuws

Resultaat Vion-dochter Moksel valt tegen

Industrienieuws

BUCHLOE – De Duitse Vion-dochter Moksel verwacht dit jaar een duidelijke verslechtering van het resultaat. Die prognose geeft het bedrijf in een interim-rapport over de eerste vier maanden.

Resultaat Vion-dochter Moksel valt tegen

BUCHLOE – De Duitse Vion-dochter Moksel verwacht dit jaar een duidelijke verslechtering van het resultaat. Die prognose geeft het bedrijf in een interim-rapport over de eerste vier maanden.

In die periode zette de moeilijke marktsituatie door stijgende grondstofkosten en een zich verscherpende concurrentie verder door, aldus Moksel.

Het operationele resultaat bleef achter bij de verwachting. In bedoelde periode verwerkte het bedrijf 22 procent minder varkens dan in de eerste vier maanden van 2007, grotendeels als gevolg van de verkoop van een onrendabele slachterij in Lausitz in het oosten van de Duitsland.

 Het volume daalde daarmee van 800.000 dieren naar 624.000. Het marktaandeel van Moksel daalde van 4,7 procent naar 3,5 procent. Ook de rundveeverwerking liep terug, namelijk met 15.000 naar 124.000 stuks; het marktaandeel zakte met 1,5 procent naar 11,3 procent. 

De omzet was 556 miljoen euro: 5,6 procent minder dan in de eerste vier maanden van 2007. Voor de langere termijn voorziet Moksel een herstel van de resultaatontwikkeling mits de gekozen strategie met ondermeer inzet op de gemaksvoedselmarkt consequent wordt gevolgd. Het afzetvolume in het conveniencesegment steeg van januari tot en met april met ruim 1 procent naar krap 30.000 ton.

Lees ook:
Westfleisch en Moksel boeken meer winst (3 april 2008)

Omzet en volumes Moksel dalen (21 november 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Moksel

Alle berichten over Vion

Reageer op dit artikel