nieuws

Rechter verbiedt blokkade Milieudefensie bij Vion

Industrienieuws

Milieudefensie mag geen blokkade-actie uitvoeren bij Vion.DEN BOSCH – Milieudefensie mag geen blokkade-actie houden bij een slachterij in Boxtel van Vion Food Group. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Bosch vrijdag besloten in een kort geding dat was aangespannen door de grootste vleesproducent van Europa.

Het staat Milieudefensie wel vrij te demonstreren, maar voor een blokkade acht de rechter de nadelige gevolgen voor Vion te groot.
Milieudefensie wilde dinsdag de slachterij blokkeren om zo te protesteren tegen het gebruik van Braziliaanse soja in varkensvoer. Milieudefensie wil dat het bedrijf stappen zet om misstanden bij de teelt van veevoersoja in Brazilië tegen te gaan. (ANP)

Lees ook:
Vion wil met geding blokkade Milieudefensie tegengaan
Boomstammen voor barricade Vion

Reageer op dit artikel