nieuws

Recalls kosten EU bedrijven miljarden

Industrienieuws

De salmonellavrije kip van Friki werd in 2004 uit de schappen gehaald omdat het toch salmonella bevatteBRUSSEL – Recalls kosten het bedrijfsleven in Europa jaarlijks miljarden euro’s. Dat blijkt uit een analyse van risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Nederland.

Vorig jaar nam het aantal recalls in Europa toe met dertig procent tot bijna 4.000 producten. Veel van de producten (166) waren bestemd voor de Nederlandse markt. De meeste recalls vinden echter plaats in Italië en Duitsland.

Peter Hartman, Director Liability van Aon, wijt de sterke toename aan strengere Europese regelgeving op het gebied van product- en voedselveiligheid. Dat betekent niet dat de producten onveliger zijn geworden.

Producten die relatief vaak werden tegengehouden waren vlees uit Brazilië, vis, vetten en oliën uit Azië en noten en nootproducten uit Iran.

Reageer op dit artikel