nieuws

Rapport ‘Ons eten gemeten’ vertaald

Industrienieuws

DEN HAAG – De Engelse vertaling van het rapport ‘Ons eten gemeten: gezonde voeding en veilig voedsel in Nederland’ is uit. Het rapport ‘Our food, Our health’ is internationaal toonaangevend omdat voor het eerst voeding en voedselveiligheid zijn geïntegreerd. Eind mei is het aangeboden aan de EFSA.

Het rapport is één van de meest geraadpleegde RIVM-rapporten. Het geeft voor de eerste keer in Nederland een totaaloverzicht van de beschikbare kennis op het gebied van de voedselconsumptie, de gevolgen voor de gezondheid op lange termijn en de veiligheid van het voedsel in Nederland.

Een van de belangrijkste conclusies is dat Nederlanders te veel en niet gezond genoeg eten. Hierdoor is de levensverwachting gemiddeld twee jaar korter dan mogelijk zou zijn. En als de trends van toenemend overgewicht en ongezonde voeding doorzetten dan zou onze levensverwachting voor het eerst sinds lange tijd kunnen gaan dalen. De gezondheid die te winnen is door gezonder en minder te eten is vele malen groter dan de gezondheidswinst door het verder verbeteren van de voedselveiligheid.

Reageer op dit artikel