nieuws

PVV witheet over nieuwe vlees-website

Industrienieuws

Wakker Dier en Milieudefensie willen Nederland van het vlees afhebbenAMSTERDAM – Het Productschap Vee en Vlees is woedend op Wakker Dier en Milieudefensie, die vandaag een website hebben geopend onder de naam ‘Informatiecentrum Vlees’.

Op de website www.informatiecentrumvlees.nl willen de organisaties ‘eerlijke informatie’ geven over vlees.

Het PVV is woest: ‘Eerlijk? Zij hebben het over eerlijk? Zij stélen onze domeinnaam en kopiëren de beelden’, zegt woordvoerder Dé van de Riet.

Het Informatiecentrum Vlees van het PVV was overigens nog niet onder deze naam actief op internet. Wie informatie over vlees zoekt, moet nog steeds kijken op www.vlees.nl. ‘Maar wij hebben voldoende aanleiding deze actie te bestrijden’, zegt Van de Riet.

Wakker Dier en Milieudefensie zijn inmiddels gesommeerd de naam van de website te schrappen. Als ze hier geen gehoor aan geven, is het niet ondenkbaar dat het PVV naar de rechter stapt. ‘Iedereen heeft het recht op zijn mening, maar níet onder onze naam’, aldus Van de Riet.

Met de website hopen Wakker Dier en Milieudefensie aandacht te vragen voor de schaduwzijde van een hoge vleesconsumptie.

Reageer op dit artikel