nieuws

PVV heeft nog brochures vleeskwaliteit

Industrienieuws

ZOETERMEER – Vleesbedrijven kunnen bij het Productschap Vee en Vlees twee handige naslagwerken bestellen over vleeskwaliteit.

PVV heeft nog brochures vleeskwaliteit

ZOETERMEER – Vleesbedrijven kunnen bij het Productschap Vee en Vlees twee handige naslagwerken bestellen over vleeskwaliteit.

De brochures ‘De invloed van processtappen op rundvleeskwaliteit’ en ‘De invloed van processtappen op varkensvleeskwaliteit’ zijn weliswaar tien jaar oud, maar hebben aan waarde niets ingeboet.

Overzicht
De naslagwerken geven een beknopt overzicht van de invloed van de verschillende processtappen (26 voor rundvlees en 19 voor varkensvlees) op de vleeskwaliteit.
De processtappen zijn gerubriceerd: veehouderij, slachterij, koeling, uitsnijderij, verpakking en verwerking. Per stap is het effect van het proces op de kleur, de waterbinding, de malsheid en de hygiëne van het vlees af te lezen.

Kennis
De brochures geven geen uitputtend antwoord op specifieke problemen. Op de laatste pagina van de brochure zijn daarom de contactgegevens opgenomen van instituten die specialistische kennis op dit terrein in huis hebben.

Bestellen 
Zolang de voorraad strekt kunnen geinteresseerden een exemplaar van de brochures opvragen bij de Afdeling Markt en Communicatie van de PVE.
Van de brochure over de rundvleeskwaliteit is nog een ruime voorraad beschikbaar. De voorraad brochures over varkensvlees is beperkt.

Opvragen kan via (079) 368 79 23/31 of fax (079) 368 75 91 of via pve-mc@pve.agro.nl.

Als de vraag naar de varkensvleesbrochure het aanbod overtreft, zal deze als PDF-file worden aangeboden.

Lees ook:
Wijze rijping rundvlees maakt weinig verschil (26 oktober 2006)

Kijk ook eens in onze pagina downloads voor andere interessante rapporten, onderzoeken en brochures

Download-tip:
Snittenboek PVE

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?
Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

Reageer op dit artikel