nieuws

PVV-bestuur waagt opnieuw vergaderpoging

Industrienieuws

Nieuwe vergaderpoging PVV a.s. maandagZOETERMEER – Het bestuur van de PVV probeert maandag opnieuw te vergaderen over de lopende kwesties. Woensdag 8 februari liep de maandelijkse bestuursvergadering uit op een crisis.

Het bestuur van het Productschap Vee en Vlees hoopt maandag de agenda te kunnen afwikkelen van de openbare bestuursvergadering die vorige week werd geschorst. Dat gebeurde omdat bestuurders niet wensten te vergaderen zolang hun medebestuurder en NVV-voorzitter Willie van Gemert niet onvoorwaardelijk zijn woorden zou terugnemen over ‘witteboordendiefstal’ die hij in een krantenartikel had geuit. Hierdoor voelden andere bestuursleden zich beledigd.

Willie van Gemert zal gewoon bij de vergadering aanwezig zijn en wacht wel af hoe die zal verlopen. ‘Ik ga ervan uit dat Jos Ramekers met een verhaal komt vanuit de SER. Ik kan me toch niet voorstellen dat de vergadering een herhaling wordt van de vorige keer.’ Of hij alsnog bereid is om excuses aan te bieden zónder voorwaarden vooraf, wil Van Gemert niet op vooruitlopen.

Inmiddels heeft voorzitter Theo Meijer van de akkerbouwproductschappen aangeboden te helpen bij het oplossen van de bestuurlijke crisis. Hij maakt zich grote zorgen over de ruzie tussen LTO en de varkenshoudersbond NVV. Die legt niet alleen het PVV zelf plat, maar straalt ook negatief af op alle schappen. En dat juist op een moment dat de schappen hun geloofwaardigheid richting de politiek moeten bewijzen, aldus Meijer.

Reageer op dit artikel