nieuws

PVE willen vaccinatie pluimvee

Industrienieuws

Jos Ramekers wil dat pluimvee wereldwijd wordt ingeënt tegen vogelgriep. Foto: Roel DijkstraZOETERMEER – De Productschappen Vee, Vlees en Eieren willen dat pluimvee wereldwijd wordt gevaccineerd tegen de vogelgriep. Dat zei PVE-voorzitter Jos Ramekers donderdag tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst.

Wereldwijde vaccinatie is de enige oplossing tegen de vogelgriep, vindt Ramekers. Vaccinatie is echter moeilijk omdat het de afzet van pluimveevlees zal bemoeilijken. De consument wil immers geen gevaccineerde kip op zijn bord.

‘Ik begrijp de weerstand van de bedrijven, maar een griepprik voor vogels is toch de normaalste zaak van de wereld? Mensen halen tijdens de wintermaanden zelf ook op grote schaal een griepprik’, aldus Ramekers.

De PVE willen ook dat de medewerkers in de pluimveesector het vaccin Tamiflu krijgen. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid heeft dit tot nu toe niet nodig gevonden. De roep vanuit de sector wordt echter groter. ‘Wij hebben hier grote zorgen over.’

Lees ook:

Grote zorgen PVE om vogelgriep

Reageer op dit artikel