nieuws

PVE wil steun voor pluimveeslachterijen

Industrienieuws

ZOETERMEER – De Productschappen voor Vee, Vlees en Eieren (PVE) willen dat de Landbouwraad deze week crisismaatregelen neemt om de pluimveevleesmarkt te ondersteunen.

Het water is de Europese pluimveehouders en slachterijen tot aan de lippen gestegen, aldus de PVE. De productschappen hebben dit inmiddels aan minister Veerman van LNV kenbaar gemaakt. Eerder werd al bij de Commissaris Fischer Boel aangedrongen op maatregelen.

De situatie op de Europese pluimveevleesmarkt is zeer slecht. De consumenten leggen ten onrechte een relatie tussen aviaaire influenza en het consumeren van pluimveevlees. In veel lidstaten is de consumptie van pluimveevlees daarom fors afgenomen en zijn de prijzen gedaald naar een dieptepunt.

Klik hier voor het Dossier Vogelgriep

Reageer op dit artikel