nieuws

PVE hebben zorgen over vogelgriep’verhalen

Industrienieuws

ZOETERMEER – De PVE zijn bezorgd over de manier waarop wordt gecommuniceerd over de ontdekking van een milde variant van het vogelgriepvirus in Voorthuizen. Vooral voor de export van kippenvlees is goede communicatie van levensbelang, zegt woordvoerder Dé van de Riet.

‘Mensen spreken nu al van vogelgriep, maar we hébben geen vogelgriep in Nederland’, licht Van de Riet de PVE-zorgen toe. ‘Er zijn op de boerderij slechts antistoffen gevonden die duiden op een latente aanwezigheid van het virus.’

Dat het bedrijf is geruimd en de omgeving is geblokkeerd is gedaan uit voorzorg. ‘De kans bestaat immers dat het laag pathogene virus zich muteert tot een hoog pathogeen virus.’ Om te voorkomen dat dat gebeurt, worden alle zeilen bijgezet.

Ook op deze site:
Milde variant vogelgriep in Voorthuizen

vogelgriepdossier

Relevante links:
Kaart beperkingsgebied Voorthuizen

Uitleg beperkingsgebied

Maatregelen LNV

Persbericht LNV

Tijdelijke regeling beperkingen LNV

Laatste persbericht PVE

Reageer op dit artikel