nieuws

PVE: ‘Bal ligt bij de minister

Industrienieuws

Volgens de PVE ligt de bal nun bij de minister.ZOETERMEER – De PVE tracht in alle commotie rond verdovings- en dodingsmethoden de kalmte te bewaren. Volgens woordvoerder Dé van de Riet ligt na de hoorzitting in de Tweede Kamer de bal bij minister Veerman van LNV.

‘Iedere dag is er weer een nieuw item. NGO’s zijn erg actief en politieke partijen lijken vatbaar voor deze onderwerpen’, zo reageert hij op de hoorzitting in de Tweede Kamer en de ophef deze week over slachterijen.

Van de Riet wijst erop dat voedselagentschap EFSA onderzoek doet naar de meest diervriendelijke methoden. Eventuele nieuwe regelgeving moet dan ook uit Brussel komen en niet uit Den Haag omdat er anders voor het bedrijfsleven geen gelijke kansen zijn. Hij acht het mogelijk dat er toch strengere Nederlandse regels komen. ‘Als je alle verkiezingsprogramma’s op een rij zet, is dat niet ondenkbaar. En we zijn al zo’n beetje het beste jongetje van de klas.’

Volgens de PVE-woordvoerder geldt nu echter de huidige regelgeving. Minister Veerman zal laten weten of die zijns inziens wordt nageleefd. Tot die tijd is het dus afwachten. Of de kritiek dat er beter gecontroleerd en gesanctioneerd moet worden terecht is, kan hij niet met zekerheid zeggen. ‘Maar ik heb begrepen dat er altijd toezicht is bij het slachtproces.’

Lees ook:
Vion verbijsterd over kritiek op CO2-methode (26 oktober 2006)

Partijen willen opheldering minister over slachtmethodes (25 oktober 2006)

AH en Radar twisten over halalslacht (24 oktober 2006)

NVV wil Wakker Dier aanpakken (24 oktober 2006)

‘Kippen sterven wrede dood in slachthuizen’ (24 oktober 2006)

Reageer op dit artikel