nieuws

Productschap Vee en Vlees erkent IKB Vleeskalveren

Industrienieuws

ZOETERMEER – Het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft het kwaliteitssysteem IKB Vleeskalveren voorlopig erkend in het kader van de Verordening registratie en verantwoording antibioticagebruik in de kalversector.

ZOETERMEER – Het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft het kwaliteitssysteem IKB Vleeskalveren voorlopig erkend in het kader van de Verordening registratie en verantwoording antibioticagebruik in de kalversector.

Dit betekent dat deelnemers van IKB Vleeskalveren voldoen aan de controleverplichtingen die voortvloeien uit deze verordening. In de PVV verordening worden kalverhouders met 5 of meer kalveren verplicht tot de centrale registratie van hun antibioticagebruik in Infokalf. Verder moeten ze een bedrijfsbehandel- en een bedrijfsgezondheidsplan hebben. De kalverhouder dient zich hierop te laten controleren.

Met de erkenning van IKB Vleeskalveren voor de PVV Verordening registratie en verantwoording antibioticagebruik, voldoet een kalverhouder die deelneemt aan IKB Vleeskalveren aan deze controleverplichting. Kalverhouders die niet deelnemen aan IKB Vleeskalveren en niet het voornemen hebben om zich aan te melden bij IKB Vleeskalveren, wordt aangeraden contact op te nemen met het PVV.

 

Reageer op dit artikel