nieuws

Presidium-status Brandrode rund

Industrienieuws

RIJSWIJK – Slow Food Nederland stemt in met een bestuurlijke organisatie, een Presidium, dat zich inzet voor het Brandrode rund.

Presidium-status Brandrode rund

RIJSWIJK – Slow Food Nederland stemt in met een bestuurlijke organisatie, een Presidium, dat zich inzet voor het Brandrode rund.

Daarmee is dat ras, na de Lakenvelder, het tweede Nederlandse rund dat naast opname in de Ark van de Smaak van Slow Food nu ook een Presidium-status heeft verkregen. De veehouders binnen het Presidium richten zich vooral op de productie van vlees. Het gaat om vlees van volwassen runderen vanaf 18 maanden.

Na ruim drie jaar van onderhandelen met Slow Food Nederland heeft het bestuur van de Vereniging Het Brandrode Rund in 2011 een werkgroep opgericht voor de vorming van een Presidium. Een tiental houders van Brandrode runderen, verspreid door het hele land, heeft zich bereid verklaard als producent te gaan fungeren. 

Reageer op dit artikel