nieuws

PPE voorkomt verwarring in slachterij

Industrienieuws

ZOETERMEER – Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) roept alle pluimveehouders op om alleen de laatste versie van het VKI-formulier te gebruiken. Dit om verwarring in de slachterij te voorkomen.

PPE voorkomt verwarring in slachterij

ZOETERMEER – Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) roept alle pluimveehouders op om alleen de laatste versie van het VKI-formulier te gebruiken. Dit om verwarring in de slachterij te voorkomen.

De laatste versie is die van 16 februari 2012. Bij oudere formulieren ontbreekt de Salmonellastatus en (bij vleeskuikens) de gecumuleerde dagelijkse mortaliteit. Het ontbreken van deze gegevens levert in de slachterij oponthoud en discussie op. Alle pluimveeslachterijen wordt aangeraden hun relaties op te roepen alleen nog het nieuwe formulier te gebruiken.

Vleeskuikenhouders die oudere versies van het VKI-formulier gebruiken doen ook zichzelf te kort. In oudere versies van het VKI-formulier zijn sommige diergeneesmiddelen niet of met een langere wachttermijn opgenomen. Als zo’n middel is gebruikt, moet de pluimveehouder de gegevens handmatig corrigeren. Als hij de oude (langere) wachttermijn laat staan, kan in de slachterij verwarring ontstaan.

 

Reageer op dit artikel