nieuws

PPE: Consumentenbond ongenuanceerd

Industrienieuws

ZOETERMEER – Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) vindt dat de Consumentenbond vandaag een ongenuanceerd beeld van de Nederlandse pluimveesector schetst.

PPE: Consumentenbond ongenuanceerd

ZOETERMEER – Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) vindt dat de Consumentenbond vandaag een ongenuanceerd beeld van de Nederlandse pluimveesector schetst.

In de Consumentengids van 31 januari 2012 publiceert de Consumentenbond een uitgebreid artikel over kip. Daaruit zou blijken dat bijna al het kippenvlees in de supermarkten besmet is (omstreden bacterie ESBL). Door de gekozen stijl en het woordgebruik worden de inhoudelijk goede punten in het artikel ondergesneeuwd, laat PPE weten.

Wanneer het gaat om voedselveiligheid neemt de pluimveesector haar verantwoordelijkheid. Zo heeft de sector in 2011 het antibioticagebruik weten te verminderen met 28%. Resistentie van bacteriën (ESBL’s) tegen antibiotica is een belangrijk aandachtspunt voor de sector en de komende tijd zal de sector het ingezette antibiotica-reductiebeleid verder doorzetten. Aanvullende maatregelen worden genomen om het gestelde doel van 50% reductie in 2013 te behalen en na 2013 verder te gaan met de reductie van het gebruik van antibiotica. 

Klik hier voor gegevens uit het onderzoek

Lees ook:
‘Bijna al het kippenvlees in supermarkt besmet’ (31 januari 2012)
 

Reageer op dit artikel