nieuws

PPE blij met steun voor kippensector

Industrienieuws

PPE blij met steun uit Brussel voor kippensectorBRUSSEL – Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) is blij met de steun die de Europese Commissie wil geven aan de noodlijdende pluimveesector. Wel wil het PPE dat er tempo wordt gemaakt.

Commissaris Fischer Boel (Landbouw) is bereid de helpende hand toe te steken, maar concrete voorstellen doet ze pas volgende maand.

Zonder specifiek te willen zijn, zei Fischer Boel dat de maatregelen zich kunnen richten op de herkomst van de vleeskippen (de broedeieren) en op de beperking van de productiecapaciteit. De berichten over vogelgriep hebben de verkoop van kippenvlees in Europa doen kelderen. De pakhuizen zitten inmiddels tjokvol met kipfilets en andere pluimveeproducten.

Het PPE is voorstander van het uit de markt nemen van broedeieren en het vervroegd uit de markt nemen van reporductiedieren.

Lees ook:
Handelsprijs kip daalt met 10 procent

Reageer op dit artikel