nieuws

Popster mag vleesvoorraad slager niet zien

Industrienieuws

Morrissey mag aanblik dode dieren niet zienCORNWALL – De manager van popster Morrissey heeft de hele voorraad van een Britse slager opgekocht. De manager was bang dat de vegetarische Morrissey aanstoot zou nemen aan de aanblik van de dode dieren.

Morissey, zanger van onder andere het nummer Meat is Murder, had geëist dat zijn concert in popzaal Truro in Cornwall vleesvrij zou zijn. Maar zijn manager ontdekte de kraam op de weekmarkt in de buurt, schrijft Ananova.

De manager stapte op de slager af om de hele voorraad te kopen. ‘Eerst dacht ik dat hij een grapje maakte’, vertelt Barrow. ‘Hij vroeg hoeveel ik ervoor wilde hebben en ik zei 200 pond (circa 300 euro). Hij pakte een stapeltje bankbiljetten uit zijn zak en zonder blikken of blozen betaalde hij. Ik wou dat ik 300 pond had gezegd.’

De manager bracht het vlees naar de lokale daklozenopvang. De voorraad bestond uit worstjes, lam, biefstuk, karbonades, veertig pakken bacon en dertig pakjes hamplakjes.
De directeur van de opvang was blij met de gift. ‘Morrissey wilde niet dat zijn donatie in de pers kwam, maar nu het toch bekend is, kan ik wel zeggen dat we extreem dankbaar zijn.’

Reageer op dit artikel