nieuws

Poolse partner Danish Crown van beurs gehaald

Industrienieuws

vlag polen.jpgWARSCHAU – Het Poolse vleesbedrijf Sokolów wordt door Danish Crown en zijn Finse partner HK Ruokatalo van de beurs in Warschau gehaald.

De Deense en Finse eigenaren deden vorige maand met het oog op een afnotering een bod op de nog uitstaande aandelen en blijken bij de uitloop van de termijn op 11 mei op die manier voor een aankoopbedrag van krap 14 miljoen euro een belang van 9,3 procent te hebben kunnen toevoegen aan de portefeuille.

Het totale belang in Sokolów is daarmee gekomen op 91,8 procent. Sokolów is na Smithfield-dochter Animex de grootste speler op de Poolse vleesmarkt. De Deens/Finse jointventure wil het bedrijf verder ontwikkelen zonder dat aan de beurs rekenschap hoeft te worden afgelegd over de winstontwikkeling, zo werd duidelijk gemaakt toen het afnoteringsplan werd gelanceerd.

(Correspondent: Wim Verseput)

Reageer op dit artikel