nieuws

Pluimvee per direct ophokken

Industrienieuws

DEN HAAG – Minister Veerman van LNV wil dat in heel Nederland houders van buiten lopende kippen of eenden hun pluimvee zo snel mogelijk afschermen van wilde vogels. Vanaf maandag 20 februari gaat de ophokplicht officieel in en is het strafbaar pluimvee buiten te laten lopen.

Aanvankelijk besloot Veerman alleen in gebieden met hoge risico’s, waar veel trekvogels komen, een ophokplicht in te voeren. Na de vondst van de vogelgriep in Duitsland kondigde de CDA-bewindsman de maatregel woensdag voor heel het land af.

Verder besloot Veerman dat pluimveemarkten en tentoonstellingen of shows met pluimvee, loopvogels of postduiven vanaf maandag verboden zijn. Overdekte markten en tentoonstellingen voor andere siervogels zijn wel toegestaan.

Reageer op dit artikel