nieuws

Personeel Plukon mogelijk in actie

Industrienieuws

WEZEP/DEDEMSVAART – De onderhandelingen over een nieuwe cao bij vleesverwerker Plukon zitten muurvast.

Personeel Plukon mogelijk in actie

WEZEP/DEDEMSVAART – De onderhandelingen over een nieuwe cao bij vleesverwerker Plukon zitten muurvast.

Vakbond FNV en de directie van het bedrijf zijn al maanden in gesprek, maar worden het niet eens op voor de vakbond essentiële punten, meldt De Stentor. Acties onder het personeel van de pluimveeverwerker in Wezep en Dedemsvaart worden niet uitgesloten.

Ondertussen daagt FNV het bedrijf voor de rechter voor het niet naleven van afspraken uit de oúde cao. In 2001 werd afgesproken dat medewerkers van dochterbedrijven Friki in Wezep en Vleesch du Bois in Dedemsvaart op 1 januari 2011 een loonsverhoging zouden krijgen. De directie van Plukon weigert dit, omdat het de nieuwe cao eerst wil afwachten.

De directie van Plukon Royale Groep ziet bestaande cao-afspraken en onderhandelingen over de nieuwe cao als één geheel. Daarom weigert het de beloofde loonsverhoging uit te betalen. FNV Bondgenoten heeft de stap naar de rechter gemaakt, om de verhoging van 1,9 procent af te dwingen.

 

Reageer op dit artikel