nieuws

Pensioenfondsen vlees ook in problemen

Industrienieuws

DOETINCHEM – Ook de fondsen van de vleesbranches zitten in zwaar weer. Zowel VLEP als Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf (BPS) halen de dekkingsgraad niet.

Pensioenfondsen vlees ook in problemen

DOETINCHEM – Net als vele andere pensioensfondsen zitten ook de fondsen van de vleesbranches in zwaar weer. Zowel VLEP als Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf (BPS) halen de dekkingsgraad niet.

Het pensioenfonds VLEP had eind december 2011 een dekkingsgraad van 83,2%. Dat is te laag. Om het pensioenfonds financieel gezond te krijgen, zijn daarom maatregelen nodig. Het bestuur heeft vanaf 2012 de premie verhoogd. Verlagen van de pensioenen wordt niet uitgesloten. Het bestuur neemt in maart een besluit hierover.

Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf
De dekkingsgraad van BPS was eind oktober 2011 108,6%. Dit betekent dat de dekkingsgraad van BPS onder de vereiste dekkingsgraad (116,8%) ligt. BPS heeft een herstelplan ingediend bij De Nederlandsche Bank. Details zijn niet bekend.

 

 

Reageer op dit artikel