nieuws

Pensioenfonds Vlees en Vleeswaren houdt korting beperkt

Industrienieuws

DEN HAAG – Het pensioenfonds voor de Vlees en Vleeswaren (VLEP) maakt gebruik van de mogelijkheid om begin volgend jaar niet meer dan 7 procent te korten.

Pensioenfonds Vlees en Vleeswaren houdt korting beperkt

DEN HAAG – Het pensioenfonds voor de Vlees en Vleeswaren (VLEP) maakt gebruik van de mogelijkheid om begin volgend jaar niet meer dan 7 procent te korten.

De Nederlandsche Bank (DNB) biedt de fondsen die mogelijkheid. In een brief aan de deelnemers schrijft VLEP dat volgend jaar de pensioenen eigenlijk met 13 procent omlaag moeten. Toch zal het fonds als de economische omstandigheden niet veranderen, de pensioenen april volgend jaar met 7 procent verlagen.

De dekkingsgraad bij het pensioenfonds was in december 2011 83,20 procent en dat is te laag. De dekkingsgraad moest 13% hoger zijn staat in het herstelplan. ‘We doen het dus minder goed dan we hoopten,’ laat VLEP weten. ‘Door nieuwe regels verlagen we de pensioenen met maximaal 7% per 1 april 2013. Er is een kans dat we de pensioenen na 1 april 2013 nog verder moeten verlagen. We weten dit pas begin 2013.’

Er zijn veel meer fondsen die gebruik maken van de soepele opstelling van DNB. Ook de pensioenfondsen van Super de Boer, GITP, Capemini en CSM Nederland moeten eigenlijk meer korten, maar beperken de verlaging tot 7 procent.

Klik hier voor uitleg die VLEP geeft.

 

Reageer op dit artikel