nieuws

Ouderwetse ballen met moderne twist

Industrienieuws

GENT – Gehaktballen spelen de hoofdrol op de menukaart van Balls & Glory in Gent. Het door de Belgische tv-kok Wim Ballieu bedachte restaurant is sinds begin mei open.

Ouderwetse ballen met moderne twist

GENT – Gehaktballen spelen de hoofdrol op de menukaart van Balls & Glory in Gent. Het door de Belgische tv-kok Wim Ballieu bedachte restaurant is sinds begin mei open.

In het pop-up lunchrestaurant, dat tot september is geopend, brengt de presentator van het VT4-programma Goe Gebakken een hommage aan de authentieke Vlaamse gehaktbal.
De ballen, die ambachtelijk met de hand worden gedraaid, krijgen door een vulling wel een moderne twist. De (veelal vloeiende) vullingen variëren per dag en gaan van tomaat/mozzarella tot aan fruitsoorten als appeltjes en kersen.

De ballen zijn aan hun kleur te herkennen en worden geserveerd met een puree en groenten. De soms wat merkwaardige vorm en de wijze van presenteren hebben de gehaktballenballen ook al de bijnaam ‘zoute cupcakes’ opgeleverd.

De zaak is open op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur en tijdens evenementen ook in de avonduren. Ballieu wil na september doorgaan met het concept en is op zoek naar een geschikte ruimte, is te lezen op de Facebookpagina Facebook.com/BallsnGlory.
 

Reageer op dit artikel