nieuws

Oud-voetbaltrainer Korbach vervolgd voor stelen rosbief

Industrienieuws

LEEUWARDEN – Oud-voetbaltrainer Fritz Korbach uit Leeuwarden wordt door justitie vervolg voor het stelen van een pakje rosbief.

Korbach zou op 25 maart dit jaar bij de Super De Boer in het centrum van de Friese hoofdstad zijn slag hebben geslagen, zo bevestigde dinsdag persofficier van justitie Henk Mous.

Korbach zelf is spoorloos. Hij is niet meer in zijn appartement in Leeuwarden en ook telefonisch is hij niet bereikbaar. Mous meldt dat de dagvaarding betekend is in persoon. ,,Maar dat kan ook betekenen dat iemand anders de dagvaarding in ontvangst heeft genomen.”

De voormalig oefenmeester van onder meer De Graafschap, SC Heerenveen een Cambuur Leeuwarden was al op 23-jarige leeftijd assistent-trainer van voormalig profclub Elinkwijk. Na een uitgebreide en kleurrijke carrière was de 61-jarige Korbach vorig jaar nog actief in Indonesië.

Voor zover bekend bij justitie heeft Korbach nog geen advocaat om zich te verdedigen. De zaak wordt vooralsnog op 30 mei door de rechtbank in Leeuwarden behandeld. (ANP)

Reageer op dit artikel