nieuws

Oranjefans moeten aan de linzensoep

Industrienieuws

Een heerlijke kom linzensoep als Oranje speelt...AMSTERDAM – Geen kipnuggets, bitterballen, kroketten en worstjes voor de miljoenen Oranjefans, deze dagen. In plaats daarvan oranje paprika’s, pompoensoep, oranje linzensoep en worteltjes. Dat wil althans dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier.

Wakker Dier startte maandag een radiocampagne om Oranjefans op te roepen diervriendelijk te snacken voor, tijdens en na wedstrijden.

Vlees moet daarom tijdens dit WK van het menu worden geschrapt, ten faveure van oranje groentenhapjes. Zelfs de barbecue moet in de schuur blijven staan, als het aan direceur Marianne Thieme ligt.

De ervaring leert dat tijdens evenementen als het WK veel vlees gegeten wordt. De prijzen van varkensvlees in Duitsland zijn de laatste weken gestegen omdat er zoveel vraag naar is. Dit heeft ook tot hogere prijzen in de rest van Europa geleid.

Het is Wakker Dier allemaal een doorn in het oog. De organisatie richt zich in de spotjes overigens met name op de vrouwen, omdat zij bij het boodschappen doen vaak eerst de groenten kiezen en dan pas het vlees.

Lees ook:
Voedingscentrum promoot gezonde WK-snacks
WK kijken met Bratwurst en bierpul

Reageer op dit artikel