nieuws

Oranje-producten gaan in de aanbieding

Industrienieuws

Foto: Michel ZoeterAMSTERDAM – De vroegtijdige uitschakeling van Oranje bij het WK voetbal is ook een tegenslag voor de supermarktsector. Voedingsmiddelen die inhaken op het WK gaan in de aanbieding, verwacht Joop Holla van onderzoeksbureau GfK.

Holla verwacht dat de uiteindelijke extra WK-omzet uitkomt op 40 miljoen euro, waar de branche rekening had gehouden met 50 miljoen.

De eerste drie weken werd er een extra omzet van 31 miljoen euro geboekt. ‘Ik schat dat daar nog zo’n 9 miljoen van vorige week bijkomt’, aldus Holla maandagochtend. ‘Nu moeten al die Oranjeproducten zo snel mogelijk de supermarkt weer uit. Dat kan heel snel gebeuren.’

De non-food artikelen gaan in de mottenballen tot over twee jaar bij het Europese kampioenschap voetbal.

Reageer op dit artikel