nieuws

Oranje eet elke dag kalfsvlees uit Nederland

Industrienieuws

Kalfsvlees ligt elke dag op het bord van de OranjespelersAPELDOORN – De spelers van Oranje eten tijdens hun aanwezigheid op het WK voetbal in Duitsland opnieuw kalfsvlees uit Nederland. VanDrie Group leverde in 2004 tijdens het EK in Portugal ook al kalfsvlees aan het Nederlands Elftal.

Directeur Hennie Swinkels van VanDrie Group vindt het weliswaar opnieuw ‘erg leuk’ dat de Oranjespelers het kalfsvlees uit Nederland zo waarderen, maar wil zich niet al te veel op de borst kloppen. ‘Het gaat erom dat ze kiezen voor Néderlands kalfsvlees en waar dat dan precies vandaan komt, vind ik niet zo relevant.’

De keuze voor kalfsvlees is gemaakt in overleg met chef-kok Johan Klein Gebbink van het Nederlands Elftal. ‘Kalfsvlees is mals, licht verteerbaar en smakelijk’, aldus Swinkels.

Volgens hem komt er bij het Nederlands Elftal elke dag wel een gerecht op tafel waarin kalfsvlees is bereid.

Reageer op dit artikel