nieuws

Opleidingscentra luiden noodklok

Industrienieuws

De HBO-opleidingen hopen op volle klassen bij de studie voedingsmiddelentechnologie.DOETINCHEM – De studie voedingsmiddelentechnologie op HBO-niveau is niet populair en bij velen onbekend. Opleidingsinstituten luiden de noodklok. Ze vrezen voor een tekort in de industrie. Dat meldt EVMI in de uitgave die donderdag verschijnt.

Huub Coenemans van HAS Den Bosch noemt de situatie zorgelijk. Hij is projectleider van Food Works dat de instroom moet verhogen. Coenemans voorziet meer openstaande vacatures en forse vertraging in projecten. Ralf Hartemink, opleidingsdirecteur van Food Technology en Food Safety van Wageningen UR bevestigt dat er een probleem is. ‘Alleen ziet het bedrijfsleven dat nog niet.’

Het MBO laat een soortgelijke trend zien als het HBO. De aanmeldcijfers voor het wetenschappelijk onderwijs laten wel een positieve ontwikkeling zien.

Lees ook:
Universitaire studie levensmiddelentechnologie populair

Reageer op dit artikel