nieuws

Ook Wit-Rusland laat Pools vlees weer toe

Industrienieuws

WARSCHAU – Wit-Rusland heeft de grens weer open gezet voor Pools varkens- en rundvlees. Dat heeft de ambassade van Wit-Rusland vorige week laten weten aan de Poolse minister van landbouw Marek Sawicki.

Ook Wit-Rusland laat Pools vlees weer toe

WARSCHAU – Wit-Rusland heeft de grens weer open gezet voor Pools varkens- en rundvlees. Dat heeft de ambassade van Wit-Rusland vorige week laten weten aan de Poolse minister van landbouw Marek Sawicki.

Sinds 17 maart vorig jaar hield Wit-Rusland, op verzoek van buurland Rusland, de grenzen voor het Poolse vlees dicht.

Volgens gegevens van de Russische veterinaire dienst is er vorig jaar 32 duizend ton vlees vanuit Polen naar Wit-Rusland gegaan. Volgens Russische experts is een deel hiervan op de Russische markt terechtgekomen. Zo werd een boycot door Rusland voor Pools vlees gedeeltelijk omzeild.

In april vorig jaar verklaarde president Lukashenko van Wit-Rusland ontevreden te zijn met de verplichte boycot van het Poolse vlees. Hij pleitte toen voor een strikte scheiding tussen het Pools vlees voor de binnenlandse Wit-Russische markt en eigen vlees dat voor de export naar Rusland bestemd zou moeten worden.

In 2006 was de export van Pools vlees naar Wit-Rusland op zijn hoogtepunt met een omvang van 64 miljoen euro.

Lees ook:
Polen vecht om toegang Oekraïense vleesmarkt (10 maart 2008)

Rusland pakt vleessmokkel aan (4 juni 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Oekraïne

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel