nieuws

Ook ‘kinderarbeid’ bij Agriprocessors

Industrienieuws

POSTVILLE – Bij een inval bij de koosjere vleesverwerker Agriprocessors in de VS werden in mei 389 illegalen aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat velen van hen ook nog eens te jong waren om te werken met gevaarlijke machines en chemicaliën.

Ook ‘kinderarbeid’ bij Agriprocessors

POSTVILLE – Bij een inval bij de koosjere vleesverwerker Agriprocessors in de VS werden in mei 389 illegalen aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat velen van hen ook nog eens te jong waren om te werken met gevaarlijke machines en chemicaliën.

Onderzoekers van de staat Iowa hebben vastgesteld dat er 57 werknemers waren die maar 14 tot 17 jaar oud waren en hebben het openbaar ministerie verzocht vervolging in te stellen. 

Volgens AgriProcessors had de arbeidsinspectie het bedrijf al in april laten weten dat er minderjarige werknemers actief waren, maar wilde de inspectie niet laten weten om wie het ging. Daardoor kon Agriprocessors geen maatregelen nemen tegen de werknemers, die over valse papieren beschikten. Ook deze medewerkers werden enkele weken later dus aangehouden bij de grote inval.

Volgens de wetgeving in de staat Iowa moeten bedrijven zich extra inspannen om de leeftijd van werknemers die mogelijk minderjarig zijn te achterhalen. Ze moeten dan een geboortecertificaat of een ander bewijs van de leeftijd vragen.

Lees ook:
Celstraffen voor honderden illegale slachters (2 juni 2008)Koosjere slachterij toch niet zo koosjer (13 mei 2008) 

 

Reageer op dit artikel