nieuws

Ontslagen bij slachtafvalverwerker Sonac

Industrienieuws

SUMAR – Bij slachtafvalverwerker Sonac in het Friese Sumar verdwijnen 8 banen. Voor 5 mensen verwacht het bedrijf intern een andere functie te vinden.

SUMAR – Bij slachtafvalverwerker Sonac in het Friese Sumar verdwijnen 8 banen. Voor 5 mensen verwacht het bedrijf intern een andere functie te vinden.

Het voorstel is voorgelegd aan de ondernemingsraad. De reorganisatie is een gevolg van het verlies van werk aan de nieuwe verwerker van pluimveeslachtafval Noblesse Proteins in het Drentse Wijster. Daarmee raakt het bedrijf in Sumar 20% van de aanvoer kwijt. Ook wordt het productieproces verder geautomatiseerd.

Door het terughalen van enkele uitbestede activiteiten blijft het aantal ontslagen beperkt. Om welke activiteiten het daarbij gaat, maakt Vion, het moederbedrijf van Sonac, niet bekend. In de Friese vestiging van het destructiebedrijf werken nu circa 100 mensen.

 

Reageer op dit artikel