nieuws

Onderzoek naar Duitse Vion-dochter

Industrienieuws

DÜSSELDORF – De Duitse overheid is dinsdag met groot materieel binnengevallen bij de Duitse Vion-dochter Vion Hilden GmbH in de buurt van Düsseldorf.

Onderzoek naar Duitse Vion-dochter

DÜSSELDORF – De Duitse overheid is dinsdag met groot materieel binnengevallen bij de Duitse Vion-dochter Vion Hilden GmbH in de buurt van Düsseldorf.

Het bedrijf wordt ervan verdacht geïmporteerd rundvlees te hebben verkocht als Duits vlees aan klanten als Rewe en Real, meldt Distrifood. In totaal zijn zo’n honderdvijftig politiemensen, douanebeamten en medewerkers van het ministerie van Landbouw betrokken. Ze doorzochten het terrein op zoek naar bewijsmateriaal. Het bedrijf wordt beschuldigd van overtreding van de rundvleesetiketteringswet en de levensmiddelenwet.

Groothandels

Vion noemt de beschuldiging in een reactie ‘niet vol te houden’. Het bedrijf zegt vooral groothandels te beleveren met EU-vlees, dat afkomstig is uit Duitsland of andere landen binnen de unie. Net zoals bij import uit Zuid-Amerika of Nieuw-Zeeland wordt dit vlees op het etiket keurig voorzien van het land van herkomst. Omdat Vion Hilden het vlees ongeacht de herkomst voor dezelfde prijs verkoopt, is er ook geen reden om het vlees als Duits te verkopen.

Vion zegt aan het onderzoek mee te werken om de beschuldigingen zo snel mogelijk van tafel te krijgen.

 

Reageer op dit artikel