nieuws

Olifantenvlees populair in Thailand

Industrienieuws

BANGKOK (NOVUM)- Thaise olifanten worden bedreigd door een nieuwe trend onder de bevolking van Thailand: het eten van olifantenvlees.

BANGKOK (NOVUM)- Thaise olifanten worden bedreigd door een nieuwe trend onder de bevolking van Thailand: het eten van olifantenvlees.

Het hoofd van de Thaise instantie voor natuurbescherming, Damrong Phidet, zei dat dit op termijn tot het uitsterven van de olifant in Thailand kan leiden. De Thaise autoriteiten werden zich bewust van het probleem nadat eerder deze maand in een nationaal park twee dode olifanten waren gevonden.

Volgens Damrong hadden stropers de geslachtsorganen en de slurven van de olifanten voor consumptie meegenomen. In sommige Aziatische culturen bestaat het geloof dat het eten van de geslachtsorganen van dieren de seksuele prestaties verhoogt. Damrong zei dat als deze praktijken worden getolereerd de drieduizend wilde olifanten en vierduizend tamme olifanten in Thailand mogelijk uitsterven.

 

Reageer op dit artikel