nieuws

Odink nieuwe voorzitter Productschap Vis

Industrienieuws

Odink start maandag zijn werkzaamheden als voorzitter van het Productschap Vis. Foto: Dick DuindamRIJSWIJK – Jan Odink is door het bestuur van het Productschap Vis voorgedragen als nieuwe voorzitter. Odink blijft ook nog voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI).

In het eerste kabinet Balkenende was Odink staatssecretaris van Visserij. Daarvoor was hij secretaris bij de Productschappen voor Vee, Vlees en Eieren.

Odink verwacht niet dat het voorzitterschap van een productschap en een werkgeversorganisatie slecht verenigbaar zijn. ‘Er is een toetsingskader. Ik kan gewoon voorzitter van Nepluvi blijven. Het is als voorzitter van een productschap alleen niet toegestaan een functie in de visserijkolom te vervullen.’

Odink begint maandag al met zijn nieuwe werkzaamheden. Hij wil zich onder meer gaan inzetten voor een ‘level playing field’ voor het bedrijfsleven. Ook wil hij meerjarenquota. Dan weet het bedrijfsleven beter waar het aan toe is. De visstand is daar ook bij gebaat.

De nieuwe voorzitter wordt benoemd voor een periode van twee jaar. In die periode moet meer duidelijk worden over de toekomst van de productschappen. Die hebben in opdracht van het kabinet draagvlakonderzoek moeten doen om hun bestaansrecht aan te tonen.

Lees ook:

Veerman: ‘Productschappen waardevol’

Reageer op dit artikel