nieuws

NVV boos over vertrek Jos Ramekers

Industrienieuws

ZOETERMEER – De Nederlandse Vakbond Varkenshouders sluit niet uit dat ze uit het Productschap Vee en Vlees stapt. Dat zegt voorzitter Wyno Zwanenburg tegen Meatandmeal.nl in een reactie op het vertrek van Jos Ramekers.

NVV boos over vertrek Jos Ramekers

ZOETERMEER – De Nederlandse Vakbond Varkenshouders sluit niet uit dat ze uit het Productschap Vee en Vlees stapt. Dat zegt voorzitter Wyno Zwanenburg tegen Meatandmeal.nl in een reactie op het vertrek van Jos Ramekers.

De NVV is boos over de manier waarop Ramekers in haar ogen gewoon aan de kant is geschoven door Vion en LTO.

Macht
Beide probeerden dit najaar de herbenoeming van Ramekers als voorzitter van het productschap tegen te houden.
‘Vion krijgt in de roodvleessector steeds meer macht en steeds meer mensen laten hun oren ernaar hangen. En LTO lift gewoon mee met Vion’, zegt Zwanenburg.

Het is volgens hem pijnlijk duidelijk geworden dat Vion en LTO in staat zijn een voorzitter die hun niet past, aan de kant te schuiven. ‘Hebben andere partijen daar niets meer over te zeggen?’, vraag hij zich af.

Discussie
De NVV gaat zich nu beraden op de te nemen stappen. ‘Je krijgt nu weer een nieuwe discussie over bestuurlijke vernieuwing, terwijl we vorig jaar al hebben vastgesteld wat de taken moeten zijn van het productschap.

Moedig
Annechien ten Have van LTO noemt het besluit van Ramekers om op te stappen ‘moedig’.
‘Er komt nu ruimte voor bestuurlijke vernieuwing en nieuwe ontwikkelingen’, zegt ze. Waarom Ramekers nu ineens laat weten ermee te stoppen, terwijl hij pas enkele weken geleden is herbenoemd, wil ze niet op reageren. ‘Het tijdstip is zíjn beslissing.’

Ten Have ontkent overigens dat alleen Vion en LTO Ramekers’ herbenoeming hebben willen blokkeren. ‘Er waren meer partijen die dat wilden. Wie zeg ik niet. Dat is niet aan mij.’

Verbolgen
Binnen de pluimveesector is verbolgen gereageerd op het vertrek van Ramekers, die naast PVV-voorzitter ook leidsman was van het Productschap Pluimvee en Eieren.

Voorzitter Ad Kon van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, twijfelt of de organisatie nog wil doorgaan met het PVV. De NVP is niet van plan financieel op te draaien voor de problemen binnen het Productschap Vee en Vlees.

Binnen het PPE-bestuur heeft het voorzitterschap van Jos Ramekers nooit ter discussie gestaan en was er ook nooit discussie over de belangenbehartiging.

Stem mee met onze nieuwe stelling:
‘Het is een goede zaak dat Jos Ramekers opstapt’. Stem hier

Lees hier het weblog dat Jos Ramekers voor Meatandmeal.nl bijhield over zijn reis naar China

Lees ook:
Jos Ramekers stapt op (5 maart 2008)
Jos Ramekers: ‘opstappen komt ongelegen’ (6 maart 2008)
Ook Dé van de Riet weg bij PVE (5 maart 2008)
Vion: PVV moet activiteiten minderen (16 januari 2008)
Ramekers’ handen jeuken (1 februari 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Jos Ramekers
Alle berichten over de NVV

 

Reageer op dit artikel