nieuws

Nu ook al kerstlied tegen bio-industrie

Industrienieuws

AMSTERDAM – Ruim honderd mensen hebben zondagmiddag op de Dam een lied gezongen tegen vlees uit de bio-industrie. Oorspronkelijk zou cabaretière Brigtitte Kaandorp de leadzangeres zijn, maar zij mocht van de gemeente niet.

Nu ook al kerstlied tegen bio-industrie

AMSTERDAM – Ruim honderd mensen hebben zondagmiddag op de Dam een lied gezongen tegen vlees uit de bio-industrie. Oorspronkelijk zou cabaretière Brigtitte Kaandorphet koor leiden, maar zij mocht van de gemeente niet.

Kaandorp zou volgens de gemeente te veel publiek trekken en daarmee de openbare orde in gevaar kunnen brengen.

Daarom charterde initiatiefnemer Varkens in Nood zanger/pianist Theo Nijland. Onder zijn leiding zongen de aanwezigen het lied De Kerstboodschap. Hierin wordt de consument opgeroepen deze kerst geen vlees uit de bio-industrie te eten.

Klik hier om het lied te beluisteren

Reageer op dit artikel