nieuws

Nog geen koper voor diepvriesactiviteiten Unilever

Industrienieuws

Ook Birds Eye staat in de etalage.ROTTERDAM – Unilever gaat alle diepvriesactiviteiten in Europa verkopen, behalve die in Italië. Deze week meldde de Britse krant The Independent dat al een koper zich had gemeld. Dat blijkt voorbarig.

Bestuursvoorzitter Patrick Cescau zei bij de presentatie van de jaarcijfers dat het moeilijk is met de diepvriesactiviteiten verdere groei te realiseren. Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek van het bedrijf dat in september werd aangekondigd. De ijsdivisie blijft wel bestaan.

De diepvriestak in Italië is volgens Unilever nog wel aantrekkelijk. ‘Een attractief bedrijfsonderdeel met goede groeiperspectieven. Het heeft een leidende marktpositie en is van strategisch belang.’ In de VS blijft Unilever ook doorgaan met de verkoop van diepvriesproducten.

Unilever verkoopt in Europa diepvriesproducten in elf landen. Er zijn circa 4500 medewerkers bij betrokken, waarvan duizend in Italië. De totale diepvriesomzet bedraagt 2 miljard euro. Vorig jaar verkocht Unilever Mora al aan snackfabrikant Ad van Geloven. Een jaar eerder gingen de diepvriespizza’s naar het Duitse Dr. Oetker.

Reageer op dit artikel