nieuws

Nog geen extra steun uit Brussel voor kipsector

Industrienieuws

Kippensector mag nog niet opextra steun rekenen van BrusselBRUSSEL – De boeren die last hebben van de ingestorte prijs voor kippenvlees krijgen voorlopig geen extra Brusselse steun. Europees Commissaris Fischer Boel (Landbouw) heeft dat maandag gezegd tegen ministers van landbouw uit EU-landen.


Door de vogelgriep zijn sommige consumenten huiverig om nog kippenvlees te eten. De voorraad is daardoor hoog opgelopen en de prijs getuimeld.
De commissaris zei dat de industrie zelf kan meewerken door minder kippen op te laten groeien voor hun vlees. ‘De sector had dat eigenlijk al sinds de herfst moeten doen’, zei Fischer Boel.

Kippen voor de vleessector zijn gewoonlijk zes weken na de geboorte klaar voor de slacht.De commissaris zei verder dat ze de exportsteun recent al had verhoogd. Sinds begin dit jaar heeft ze de steun met 6 euro verhoogd tot 30 euro per honderd kilo.

Klik hier voor het Dossier Vogelgriep

Reageer op dit artikel