nieuws

Nieuwe CAO pluimveesector

Industrienieuws

Foto: Henk RiswickZOETERMEER – Werkgevers en werknemersbonden hebben een akkoord bereikt over de nieuwe CAO Pluimveeindustrie.

De CAO gaat in op 1 januari 2006 en heeft een looptijd van twee jaar. In die periode wordt het loon drie maal verhoogd: 1% per 1 juli 2006, 0,8% per 1 oktober 2006 en 2% per 1 juli 2007.

Productiemedewerkers, ingeleend of niet, krijgen bovendien de arbeidsvoorwaarden volgens de sector CAO. Daarmee is een wens van met name de FNV: ‘gelijk werk voor gelijk loon’, vervuld. De vakbond strijdt al enige tijd tegen werkgevers die goedkope Oost-Europese inleners inhuren.

Om de afspraak inhoud te geven, gaat de FNV met de werkegeversorganisaties een erkenningsregeling voor uitzendbureaus, detacheerders, en onderaannemers uitwerken. De grootste werkgever in deze sector, Plukon, heeft aangegeven daar ook aan te willen meewerken.

Plukon heeft een eigen CAO. Daar gaan de onderhandelingen op 15 februari verder.

Reageer op dit artikel