nieuws

Nieuw record Deense vleesexport

Industrienieuws

KOPENHAGEN – De Deense varkensvleesexport boekt dit jaar gerekend naar de hoeveelheid een nieuw record. Dat verwacht brancheorganisatie Danske Slagterier.

Over de eerste negen maanden groeide het in het buitenland afgezette volume met 85 duizend ton tot 1,4 miljoen ton invergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Volgens Danske Slagterier bestaat er nauwelijks twijfel dat deze groeitrend zich in de resterende 3 maanden heeft voortgezet. De groei is voor een groot deel behaald in de nieuwe EU-landen. Daar was sprake van een ruimschootse exportverdubelling van 44 duizend naar 92 duizend ton. Ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, de grootste afzetmarkten voor de Deense vleesindustrie, nam de export toe.

Reageer op dit artikel