nieuws

Nieuw bewijs roofmoord slager Pott

Industrienieuws

UTRECHT – Dankzij het afluisteren van twee verdachten in hun auto beschikt de recherche over aanvullend bewijs in het onderzoek naar de roofmoord op de tachtigjarige slager Jan Pott, op 19 juni 2011 in Zeist. Dat meldt Elsevier.

UTRECHT – Dankzij het afluisteren van twee verdachten in hun auto beschikt de recherche over aanvullend bewijs in het onderzoek naar de roofmoord op de tachtigjarige slager Jan Pott, op 19 juni 2011 in Zeist. Dat meldt Elsevier.

Dat bleek donderdag tijdens de pro forma zitting bij de rechtbank Utrecht. De ovc-gesprekken (opname vertrouwelijke communicatie) zijn toegevoegd aan het dossier. Het gaat om een nieuwe opsporingsmethode die steeds vaker wordt toegepast. Specialisten van de politie brengen de microfoon ongezien in of onder de auto aan. In het belang van komende onderzoeken verstrekt justitie geen details.

Ladder
Van de twee verdachten, de 29-jarige Antilliaan Anthony M. en de 30-jarige Surinamer Femu Z., zit DNA op een doekje op een ladder die gebruikt werd om via een slaapkamerraam op de eerste verdieping in het huis van Pott naar binnen te klimmen.

Hij werd levenloos aangetroffen door zijn zoon die een cadeautje wilde langs brengen voor Vaderdag. Het slachtoffer is door verstikking om het leven gekomen. Zijn mond was afgeplakt met duct tape. Ook zijn handen en voeten waren vastgebonden.

Lees hier het hele artikel in Elsevier.

Lees ook:
Vierde verdachte moord slager Pott (5 januari 2012)
Aanhouding zaak moord slager Pott (12 december 2011)
Vrouw gezocht in moordzaak slager Pott (25 november 2011)
Arrestaties moordzaak slager Pott (4 oktober 2011)
Opnieuw tips over moord op slager Pott (7 september 2011)
Slager Pott omgekomen door verstikking (2 september 2011)
Meer info gewelddadige dood slager Pott (31 augustus 2011)
Slager Pott om het leven gebracht (20 juni 2011)

 

Reageer op dit artikel