nieuws

Newcastle Disease in Brazilië

Industrienieuws

Sinds 2001 duikt de Newcastle disease weer opVALE DE REAL – Brazilië meldt een uitbraak van Newcastle Disease (NCD), ofwel pseudo-vogelpest. Het is voor het eerst sinds 2001 dat de besmettelijke ziekte in het Zuid-Amerikaanse land opduikt.

De ziekte is ontdekt bij het pluimvee van een boer in Vale de Real (deelstaat Rio Grande do Sul), die 44 kippen voor eigen consumptie hield. Zestien dieren waren al dood. Pluimvee in de omgeving wordt intensief gecontroleerd.

Opvallend is dat de uitbraak dateert van begin mei maar nu pas aan de wereldorganisatie voor diergezondheid OIE is gemeld. Uit de Braziliaanse melding blijkt dat 23 kippen van de boer zijn geruimd, zodat er 5 dus in leven zijn gelaten. Dat is hoogst ongebruikelijk bij een besmettelijke ziekte als NCD.

Reageer op dit artikel