nieuws

Nederlandse snacks minder ongezond

Industrienieuws

Snacks worden steeds minder vetZOETERMEER – Nederlandse snacks worden steeds minder ongezond. Dat zegt de branchevereniging AKSV. Ten opzichte van 2002 is het aandeel transvetzuren in de snacks met 70 procent gedaald.

De daling van het percentage transvetzuren is ruimschoots boven de doelstelling. In 2002 spraken de snackproducenten af om het percentage met minimaal 50 procent te laten dalen. Eind 2006 hoopt de branche het percentage verzadigde vetzuren met 30 procent te hebben verminderd.

Hoewel voorzitter Hans Vermeulen van de Algemene Kokswaren- en Snackproducenten Vereniging blij is met het behaalde resultaat, leunt de branche wat hem betreft niet achterover. De snackproducenten willen ook in de komende jaren ernaar streven de ‘slechte vetten’ te verbannen uit de snacks.

Transvetzuren worden gerekend tot de slechtste vetten die er zijn. Een hoge inname wordt gelinkt aan hart- en vaatziekten.

Lees ook:

Kebab ongezonder dan Big Mac

Reageer op dit artikel