nieuws

Nederlander eet flink minder kip

Industrienieuws

Kippenvlees werd in november minder verkochtZOETERMEER – De Nederlandse consument heeft in november negen procent minder kip gegeten dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit recente cijfers van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren. De angst voor vogelgriep lijkt debet aan deze daling.

Eerder maakten de PVE al bekend dat de pluimveeindustrie het laatste kwartaal van 2005 flink te lijden had gehad van de angst onder consumenten voor de vogelgriep. Harde cijfers over de consumptie in de laatste maanden van vorig jaar ontbraken echter nog.

Nu blijkt de kipconsumptie met 9,3 procent te zijn gedaald in november. Over het gehele jaar 2005 is de kipconsumptie met 2 procent gestegen. Het verschil tussen de daling in november en de stijging begin 2005 met 10 procent is echter aanzienlijk. Volgens de PVE heeft de daling ook te maken met de gestegen prijzen van kip, eind vorig jaar. Verder werden kipsnacks veel minder gekocht. Ook dit had te maken met de fors gestegen prijzen.

De consumptie van vlees in zijn totaliteit nam in november met 0,7 procent af, tegenover dezelfde periode vorig jaar. Varkensvlees deed het wel goed met een stijging van bijna 7 procent. De consumptie van rundvlees nam in deze periode echter met eenzelfde percentage af.

Reageer op dit artikel