nieuws

Nederland top voor Braziliaans rundvlees

Industrienieuws

Braziliaans rundvlees hoort op een speciale manier te worden gegrilldWASSENAAR – Nederland is een van drie grootste markten voor de afzet van Braziliaans rundvlees. Dat zegt voorzitter Marcus Vinicius Pratini de Moraes van de Brazilian Beef Export Industries Association (Abiec).

Nederland importeerde in 2005 voor ongeveer 176 miljoen euro aan Braziliaans rundvlees. Belangrijk voor de Abiec is dat Nederland een stabiele markt heeft voor het rundvlees uit Brazilië.

De haven van Rotterdam speelt eveneens een belangrijke rol. De haven fungeert als toegangspoort en van hieruit gaat nog meer Braziliaans rundvlees Europa in.

Om de goede onderlinge banden te verstevigen wordt vrijdag op de Braziliaanse ambassade in Wassenaar een exclusieve workshop gehouden voor importeurs, kamerleden, diplomaten en vakpers onder leiding van Pratini de Moraes. Tijdens de workshop wordt de typische Braziliaanse Churrasco gedemonstreerd. Dit is een speciale manier van vlees grillen boven geschroeide kooltjes en met alleen zout als specerij.

Reageer op dit artikel